Румъния ще приеме спешно нов закон, който предвижда доживотен затвор за

...
Румъния ще приеме спешно нов закон, който предвижда доживотен затвор за
Коментари Харесай

Нов закон в Румъния предвижда доживотен затвор за педофили и изнасилвачи

 Румъния ще одобри незабавно нов закон, който планува пожизнен затвор за ликвидиране, обезчестяване и педофилия, съобщи румънският министър председател Виорика Дънчила на конференция с министъра на вътрешните работи Михай Фифор.

Изявлението беше направено, откакто ДНК проби потвърдиха, че отвлеченото 15-годишно момиче Александра Мачешаму, което изчезна на 24 юли, е било убито. Случаят провокира отвращение в Румъния и разкри голям брой проблеми в полицията и правосъдната система на страната, съобщи БТВ.

65-годишен монтьор от град Каракал в южната част на страната призна, че е умъртвил Александра и още едно 18-годишно момиче, което за последно е забелязано живо през април.

" Няма да демонстрирам приемливост към неналичието на човечност и пренебрежение към жителите ", съобщи министър председателят Данчила и разгласи нови държавни ограничения, като съобщи, че ще издаде изключителна разпоредба в тази посока.

Осъдените педофили и изнасилвачи в този момент могат да получат надлежно до седем и 12 години затвор, а изнасилвачите могат да бъдат наказани на до 18 години затвор, в случай че жертвите им починат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР